Atıksu Arıtma Tesislerinde Gaz Algılama
Su endüstrisi, günlük çalışmalarında sürekli olarak zehirli ve yanıcı gaz tehlikeleri ile karşı karşıyadır. Güvenli bir çalışma için ilgili sürecin tüm aşamalarında gaz seviyelerinin izlenmesi gerekir. Atık su, konutların, işletmelerin, akan yüzey suyunun ve yağmur suyunun sıvı atıklarını içerir. Tehlikeli toksik ve korozif maddeler içerdiğinden su sistemine geri kazandırılmadan önce arıtılması gerekir.
Arıtma işlemi katıları ayıklama, kirleticileri filtrelemek ve suyu arıtmak için birkaç aşama içerir. Atık su havuzlarda toplanmalı, çökeltme tanklarına çöktürülmeli ve arıtmak için kimyasallar uygulanmalıdır. Tüm bu işlemler, insanlar ve çevre için tehlikeli olan zehirli ve yanıcı gaz salınımları üretir. Tesislerin çoğu, içinde tehlikeli gazların kolayca biriktiği kapalı alanlar olan pompa istasyonları, servis alanları, kaldırma istasyonları, ıslak veya kuru kuyulardan oluşur. Bu alanlarda açığa çıkan en önemli gazlar şunlardır:
Hidrojen Sülfür: Büyük tutma tankları veya çökeltme havuzları etrafında üretilen oldukça zehirli bir gazdır. İşçilerin güvenliğini sağlamak için bu alanları izlemek için dedektörler yerleştirilmelidir.
Metan: Metan, esas olarak ayrışmanın ilk aşamalarında üretilen patlayıcı bir gazdır. Rengi ve kokusu yoktur ve yoğunluğunun düşük olması nedeniyle bekletme tankları ve çökeltme havuzları gibi kapalı alanların tavanına yakın ceplerde birikecektir.
Oksijen: Arıtma süreci, oksijen seviyesini düşürebilecek ve iş güvenliğini tehdit edebilecek çok sayıda kimyasal ve organik süreç içerir. Çalışanların güvende olduğundan emin olmak için tüm kapalı alanlar oksijen dedektörleri ile izlenmelidir.
Arındırıcı Kimyasallar: Atık su ve su arıtma tesislerinde suyun dekontaminasyonunda klor, ozon, amonyak gibi kimyasallar da kullanılmaktadır. Bu işlemler sonucunda proses detaylarına bağlı olarak ortam klor, ozon, kükürt dioksit ve amonyak açısından izlenmelidir.
Biyogaz üretim tesisleri, atık sudan gelen çamurları kullandıkları için atık su prosesiyle de ilgilidir. Proses, lağım çamurunu ısıtarak ve oksijensiz sindirimi teşvik ederek çalışır. Bu sindirim, yaklaşık% 65 hacim metan ve ayrıca hidrojen sülfür ve karbondioksit olan biyogaz oluşturur. Bu nedenle, bu tesislerde yanıcı, zehirli ve boğucu gaz seviyelerini izlemek gerekir.
Prosense, su arıtma süreçlerinin zorlu koşullarında çalışanlara kesintisiz güvenlik sağlamak için yüksek kaliteli ve sağlam gaz dedektörleri sağlar.